Scroll Top

Vse o osmiju na mobilnem telefonu

osmium
Vse o osmiju na mobilnem telefonu
Slovenska mobilna aplikacija Osmium navdušila udeležence svetovnega simpozija o osmiju v Dubaju.
  • Mobilna aplikacija Osmium za Android ter iOS, na voljo v Google Play in APP Store.
  • Vpogled v aktualne cene (dan, mesec, leto …)
  • Katalog izdelkov in povezava do spletne trgovine
  • Preverjanje avtentičnosti posameznega kosa osmija
  • Novice o osmiju z vsega sveta

MARIBOR, 16. julij 2021 – Slovenski Osmium inštitut je razvil mobilno aplikacijo Osmium s celovito informacijo o stanju na trgu osmija. Aplikacija ponuja vpogled v trenutno ceno osmija ter povzema novice o osmiju v različnih jezikih z vsega sveta. Ena ključnih zmožnosti je preverjanje pristnosti posameznega kosa osmija na osnovi dvostopenjske avtentikacije in unikatne serijske številke, ki se varno hrani v svetovni zbirki podatkov o osmiju. Uporabniki mobilnih telefonov z operacijskimi sistemi Android ter iOS si lahko aplikacijo brezplačno naložijo iz storitev Google Play in App store. Trenutno je na voljo v slovenskem, angleškem in nemškem jeziku, kmalu bo prišla še podpora za portugalski in španski jezik.

Osmium mobile app www 360

Aplikacija, ki so jo za spremljanje svetovnega trga osmija razvili v Sloveniji, poenostavlja kupovanje te najdražje plemenite kovine, saj na enem mestu združuje informacije iz različnih virov. “Investitorji po vsem svetu, ki so se zanimali za nakup osmija, so doslej morali spremljati različne spletne strani, posebej preverjati certifikate in posebej cene. Sedaj do vseh teh informacij dostopajo prek mobilnega telefona in jih dobijo takoj, ko jih potrebujejo,” je povedal Alen Senekovič, direktor Osmium inštituta.

Aplikacija Osmium je namenjena posameznikom, ki so že lastniki osmija, ter širši javnosti, ki želi spoznati osmij in spremljati aktualne novosti. Poleg tega zagotavlja dodatno stopnjo varnosti tako kupcem kot prodajalcem osmija, saj omogoča preverjanje pristnosti posameznega kosa osmija, na primer čistost, težo in obliko, na osnovi unikatnega certifikata.

“Podatke zajemamo iz svetovne zbirke podatkov o osmiju, kar pomeni, da lahko investitor pred nakupom vedno preveri pristnost in ceno. Trenutno se lahko spremlja dnevne cene v evrih, v naslednji različici pa bo že podpora za ameriški dolar in švicarski frank,” je dejal Senekovič.

Svet osmija navdušen

Slovenska delegacija je aplikacijo že predstavila na nedavnem simpoziju osmija v Dubaju, kjer so jo udeleženci z vsega sveta z navdušenjem pozdravili. Na simpoziju so predstavili tudi načrt vzpostavitve borze osmija, ki bo po napovedih začela delovati čez pet let. Trenutno se v Osmium inštitutih ne ukvarjajo z razvojem aplikacije oziroma sistema za prodajo, ampak bodo njihov razvoj prepustili trgu. “Ko bodo ljudje videli, da je trg tako močan, da bosta ponudba in povpraševanje sovpadli in da je možno s posredovanjem zaslužiti, se bodo trgovalne aplikacije pojavile same po sebi,” je še dodal Alen Senekovič. Trenutno poteka prodaja osmija, s katerim se za razliko od ostalih plemenitih kovin trguje le v fizični obliki, preko nacionalnih inštitutov oziroma preko potrjenih partnerjev.

Osmium inštitut je v Sloveniji edini pooblaščen za distribucijo in neposredno prodajo izdelkov krovnega Osmium inštituta iz Nemčije (https://www.osmium-institute.com/).

Več informacij: https://osmium-institut.si

Stik
Osmium inštitut
Alen Senekovič, direktor
Telefon: 040 333 303
E-pošta: info@osmium-institut.si
Spletna stran: www.osmium-institut.si

Related Posts

Zasebnost in piškotki
Zasebnost in piškotki
1. O piškotkih
Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

2. Kaj so piškotki?
So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

3. Zakaj so piškotki potrebni?
So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:
za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in stalno izboljšavo spletnih strani
za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)
4. Onemogočenje piškotkov
Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za več informacij o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Chrome
Firefox
Internet Explorer
Opera
Safari
Zavezujemo se, da piškotkov ne bomo uporabljali za zbiranje osebnih podatkov o uporabnikih. Če izklopite piškotke, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.