Scroll Top

O inštitutu

Predstavitev inštituta in naše poslanstvo
Osmium inštitut Slovenija
Zanesljivost, varnost in diskretnost
V Osmium inštitutu Slovenija vam zagotavljamo zanesljive storitve, ažurne informacije in strokovno svetovanje, enostaven proces naročila, varno in zavarovano dostavo in diskretnost vseh opravljenih poslov.
Naj se vam predstavimo
Uvoz, trženje in informiranje
Namen inštituta je predstavitev, promocija in preverjanje pristnosti osmija kot naložbenega produkta. Inštitut zagotavlja distribucijo, uvoz, prepoznavnost in nadzira kvaliteto kristalinskega osmija.
Osmium_institut_Slovenija_Alen_Senekovic_Direktor_Marec_2021
Alen Senekovič
Direktor Osmium inštituta
SVETOVANJE
INFORMACIJE
VARNOST
Upravljanje sistema

Inštitut upravlja in nadzira delovanje sistema, prevaja in pripravlja vsebine za spletne strani in tiskano gradivo ter se predstavlja širši javnosti na raznih dogodkih, kakor tudi na zasebnih srečanjih.

Procesiranje plačil

Po naročilu prejmete elektronsko sporočilo s podatki o nakazilu. Le to se izvede izključno na transakcijski račun Osmium inštituta Slovenija, kateri skrbi za finančni tok in nadzira vse transakcije.

Zavarovana dostava

Vse pošiljke, katere odpremimo do kupcev, so zavarovane v višini kupnine naročila. Zavarovanje je všteto v ceno dostave. Za večja naročila pa vam ponujamo tudi možnost osebne dostave.

01
UVOZ

Osmij je prisoten na globalnem trgu. Pri mednarodnem trženju velja poudariti, da je za uvoz osmija pristojen regionalni inštitut za trženje in certificiranje osmija v posamezni državi s ciljem zagotoviti maksimalno varnost za draguljarje, investitorje, banke in končne kupce.

02
PREVERJANJE PRISTNOSTI

Osmij je na svetovnem trgu na voljo le strogo izbranim partnerjem in trgovcem, ki ga smejo dobavljati izključno s potrdilom o pristnosti ter z osemmestno identifikacijsko oznako, sestavljeno iz črk in števk. Potrdilo o pristnosti in identifikacijsko oznako izda Osmium-Institut v Nemčiji.

03
PREDSTAVITEV NA TRGU

Na trgu je kristalinski osmij še vedno v veliki meri nepoznan, saj je vse do leta 2014 veljal za strupen element. S procesom kristalinizacije se je to spremenilo in vse od takrat je osmij v izjemnem vzponu, zahvaljujoč inštitutom in partnerjem po vsem svetu. S predstavitvijo izdelkov podjetij Hublot, Ulysse Nardin in Tiffany, pa prepoznavnost le še raste.

Postopek nakupa v petih korakih
Nakup osmija
Pridobite informacije
Osmium inštitut Slovenija tesno sodeluje s krovnim inštitutom v Nemčiji, kateri je kot edini inštitut na svetu pooblaščen za certificiranje osmija. Skrbimo za strokovno podporo in informiranje ter pripravo gradiv in brošur, katere vam bodo pomagale pridobiti prave informacije pred samim nakupom osmija.
Kontaktirajte nas
Preden se lotite postopka nakupa nas lahko vedno kontaktirate in pridobite vsa navodila in potrebne informacije. V kolikor si želite ogledati osmijeve izdelke, se jih dotakniti in se prepričati o njihovih izjemnih lastnostih, bomo skupaj določili termin za srečanje in predstavitev.
Izbira pravega izdelka
Naložbene možnosti vsakega posameznika zahtevajo individualno obravnavo in izbiro izdelkov. Pri mesečnih vložkih govorimo o investiciji v nakup diamantkov in zvezdic, ko pa gre za enkratno naložbo za višji znesek, pa o nakupu diskov in ploščic.
Spletni nakup
Ko preko spletne trgovine opravite nakup OSMIJA, boste v nekaj trenutkih preko elektronske pošte prejeli vse informacije o nakazilu kupnine za vaš OSMIJ. Kupnina se vedno poravna na tekoči račun Osmium inštituta Slovenija, v katerem poskrbimo za uvoz certificiranih izdelkov iz Nemčije.
Dostava izdelkov
V Osmium inštitutu poskrbimo za zavarovano dostavo kupljenih izdelkov direktno na vaš domači naslov. V dogovoru z nami je možen prevzem tudi na inštitutu oz. vam naročen OSMIJ osebno dostavimo k vam na vaš naslov.
KAJ PREJMETE OB NAKUPU OSMIJA?
Vsebina paketa
osmium institut slovenija nalozba investicijska priloznost boks predstavitev
Vsako naročilo je odposlano v zaščitni embalaži in dodatni dizajnerski škatli, pa naj si gre za naročilo ene same zvezdice OSMIJA ali večjega diska. V inštitutu skrbimo, da ste vsi kupci obravnavani enako. 

Vsak kos osmija je vstavljen v varovano prozorno škatlo, s čimer se ga zavaruje pred morebitno poškodbo in nenehnimi dotiki. Na škatli je označena njegova unikatna identifikacijska številka, s čimer zagotavljamo, da lahko vedno pridete do vseh informacij o dotičnem kosu osmija.

OSMIJ ima najlepši odboj gama žarkov pri naravni svetlobi. Ker pa naravne sončne svetlobe vedno ne moremo zagotoviti, vsakemu kupcu priložimo specialno LED svetilko, katero je možno preko USB priklopa vedno znova tudi napolniti.

Na priloženem USB ključku boste našli ves informacijski material in brošure, kakor tudi varnostni list. USB ključek lahko uporabite za pridobitev informacij o osmiju, predstavitev osmija svojim znancem ali za osebne zadeve.

OIC – Osmium Identification Code

Vsakemu kosu osmija se ob certifikaciji na inštitutu v Nemčiji dodeli edinstvena koda, predenj se ga preko inštitutov in partnerjev preda na trg. S tem se omogoči lastnikom in potencialnim kupcem, da lahko kadarkoli in od kjerkoli dostopate do certifikata v spletni bazi podatkov in preverite pristnost osmija, kakor tudi vse njegove fizične lastnosti ter aktualno ceno na trgu.

OCC – Owner Change Code

OCC je edinstvena, enkratna koda, katero potrebujemo, v kolikor se odločimo prodati osmij. Gre za podoben proces, kot dvostopenjski varnosti ključ ob prijavi v spletno banko. Nov lastnik nato avtomatsko pridobi zanj unikatno (novo) OCC kodo, katero bo potreboval ob morebitni prodaji osmija.

V vaši osmium škatli boste našli tudi informacijsko brošuro v slovenskem jeziku (po želji tudi v nemškem, angleškem ali francoskem  jeziku), pisalo in promocijski magnetek.

Zasebnost in piškotki
Zasebnost in piškotki
1. O piškotkih
Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

2. Kaj so piškotki?
So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

3. Zakaj so piškotki potrebni?
So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:
za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in stalno izboljšavo spletnih strani
za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)
4. Onemogočenje piškotkov
Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za več informacij o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Chrome
Firefox
Internet Explorer
Opera
Safari
Zavezujemo se, da piškotkov ne bomo uporabljali za zbiranje osebnih podatkov o uporabnikih. Če izklopite piškotke, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.