Scroll Top

Nakup in cena

Nakup ekskluzivne plemenite kovine osmij že od 100 € naprej.
Izdelki in cene
OSMIJ kot naložba in nakit
… za investitorje, naložbenike, draguljarje, podjetja in vse ostale zainteresirane …
DISKI in PLOŠČICE
Kot naložba so najpopularnejši diski in ploščice, katerih velikosti in debeline se med seboj razlikujejo. S tem se spreminja tudi cena izdelkov, katero investitor določi glede na njegove zahteve. Diski in ploščice se lahko v kasnejšem procesu, na željo lastnika, s posebnim procesom in tehnologijo razrežejo na poljubne oblike in manjše naložbene forme. 
KVADRATKI
Zraven diskov in ploščic so izjemno priljubljeni osmijevi investicijski kvadratki dimenzije od 3 do 9 mm. Uporabljajo se tako v investicijske namene, kakor tudi za vdelavo v nakit.  
DIAMANTKI in ZVEZDICE
Osmijevi diamantki premera od 3 do 9 milimetrov se v največji meri uporabljajo za vdelavo v nakit. Tako kakor diamantke, je tudi zvezdice možno hraniti kot naložbo, ali jih vdelati v nakit. 
ČRKE in ŠTEVILKE
Črke in številke iz kristalinskega osmija se večinoma kupujejo kot darila. Cena posameznega kosa je odvisna od njegove teže. Zaenkrat šumnikov ni mogoče naročiti. 
SIMBOLI
2D-oblike so zbirateljski kosi primerni za lastno zbirko ali kot poklon drugi osebi. V kolikor želite, vam lahko izdelamo lik po vaši želji. Cena se določi pred naročilom.
osmium institut slovenija predstavitev produktov cena nalozba 3d objekti muca perla 1 1
3D-IZDELKI
3D-modeli niso standardni izdelki v naši ponudbi in jih izdelamo le na zahtevo. Za 3D-like potrebujete najprej tehnično risbo. Ko je risba narejena, se izdela visoko precizen predmet iz ogljika, na katerega se kristalinizira osmij. 
osmium
osmium
osmium
Načini in strošek dostave
  • zavarovana dostava na vaš naslov ali na drug naslov po vaši izbiri
  • dostava na naslov Osmium inštituta
  • osebna varovana dostava za naročila višjih vrednosti
  • strošek dostave je odvisen od vrednosti naročila in je vedno naveden pred oddajo naročila
  • dostava se izvaja preko partnerskega podjetja DHL in Pošte Slovenije
  • po odpremi naročila prejmete številko za sledenje pošiljke
INVESTITORJI in DRAGULJARJI
Kristalinski OSMIJ se zaradi svoje visoke vrednosti glede na volumen vedno bolj uveljavlja kot varna in donosna naložba. Prav tako pa ga je mogoče uporabiti pri izdelavi nakita.
Cena osmija
Aktualni prikaz cene (na gram)
Cena osmija se spreminja en krat dnevno (na 24 ur). Cene osmija se namreč ne določa preko klasičnega sistema trgovanja plemenitih kovin, ampak je cena odvisna od ponudbe surovega osmija ter od povpraševanja po kristalinskem osmiju.
Predstavitev poti osmija
Od rudnika do trezorja
Razpoložljivost

Ko govorimo o količini plemenitih kovin je pomembno da vemo, da je OSMIJA približno 1.500-krat manj kot zlata. V celotni zemeljski skorji ga je na voljo približno 9 m³. Od tega se ga lahko izkoplje le 2 m³.

Pridobivanje

Osmij v naravi najdemo kot stranski produkt platine. Pridobivajo ga v rudnikih platine v Južni Ameriki, Uralu in v Kanadi. Izvor in etika sta ključni smernici pri nakupu in uvozu osmija za nadaljnjo ekstrakcijo.

osmium institut slovenija nalozba nakup in cena transport 350x150px 3
Transport

320 ton rude platine vsebuje približno 1 gram OSMIJA. Po ekstrakciji dobimo modro-siv prašek.

Kristalizacija

V laboratoriju se osmij v prahu, kateri je še vedno strupen, kristalizira. Proces je izjemno zahteven in se vrši v 160-ih posameznih korakih. Končni proizvod je OSMIJEV-kristal, kateri več ne vsebuje toksičnih snovi in ni strupen.

Certificiranje

Osmium inštitut iz Nemčije certificira vsak kos te plemenite kovine, preden ga da na trg v prodajo. Certifikat služi zaščiti pred krajo in poenostavi trgovanje.

Prodaja preko partnerjev

V Osmium inštitutu Slovenija smo vam na voljo za vse informacije glede osmija, možnosti partnerstva in za nakup OSMIJA. Kontaktirajte nas, da se dogovorimo za sestanek.

Zasebnost in piškotki
Zasebnost in piškotki
1. O piškotkih
Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

2. Kaj so piškotki?
So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

3. Zakaj so piškotki potrebni?
So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:
za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in stalno izboljšavo spletnih strani
za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)
4. Onemogočenje piškotkov
Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za več informacij o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Chrome
Firefox
Internet Explorer
Opera
Safari
Zavezujemo se, da piškotkov ne bomo uporabljali za zbiranje osebnih podatkov o uporabnikih. Če izklopite piškotke, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.