Scroll Top

Osmij privlačen za vse več investitorjev tudi v Sloveniji

Sporočilo za javnost
Osmium_institut_Slovenija_Nalozba_plemenite_kovine_osmij_promo_foto_5_900x600
Osmij privlačen za vse več investitorjev tudi v Sloveniji
Po zlomu Bitcoina in uvajanju ležarin v slovenskih bankah so plemenite kovine, na čelu z osmijem, vedno bolj priljubljena dolgoročna naložba.

MARIBOR, 15. junij 2021 – Osmium inštitut Slovenija, ekskluzivni avtorizirani zastopnik za prodajo osmija v Sloveniji sporoča, da so zaradi skokovitega povpraševanja v Sloveniji v prvem četrtletju presegli celotno lanskoletno prodajo naložbenega osmija. Povečanje povpraševanja sledi trendom, ki so se v prvem četrtletju pojavili že v Nemčiji in Avstriji, dodatni pospešek investicij v osmij pa gre iskati v pretresu na trgu kriptovalut in uvedbi ležarin za depozite v vse več bankah. Poleg investitorjev si osmij hitro utrjuje pot med proizvajalce nakita in luksuznih izdelkov, pri čemer Osmium inštitu v Sloveniji že gradi mrežo ponudnikov, usposobljenih za vdelavo osmija v svoje izdelke, kot so nakit, ure, kravatne igle in sponke za denar.

“V državah z razvito investicijsko kulturo prodaja kristalinskega osmija izredno hitro raste vse od pojava na trgu leta 2014. Tako rekoč vsi trgi pa v zadnjih mesecih doživljajo skokovito rast, saj je osmij ena najbolj varnih dolgoročnih naložb. Njena vrednost v teh sedmih letih ni nihala, ampak je stalno rasla, poleg tega pa ni vezana na pretrese na trgu niti na industrijsko uporabo,” je povedal Alen Senekovič, direktor Osmium inštituta.

Osmij je najredkejša in zato tudi najbolj dragocena plemenita kovina. Je kar 35-krat dragocenejša od zlata. Tržni preboj je dosegel leta 2014, ko je ekipi švicarskih znanstvenikov uspelo iz strupene osmijeve gobe izdelati kristalno obliko kovine. Osmij se prodaja izključno v fizični obliki, torej ni trgovanja in s tem manipulacij na borzi, kjer se s plemenitimi kovinami trguje izključno v papirni obliki. To pomeni, da vsak investitor prejme osmij v fizični obliki.

Poleg investicijskih izvedb v diskih in ploščicah je na voljo tudi v oblikah za vdelavo v nakit. “Vse več proizvajalcev prestižnega nakita se za osmij odloča zaradi visoke vrednosti, privlačnega izgleda in izjemnega sijaja, saj se na kristalni površini osmija svetloba odbija bolj kot na diamantih. Poleg standardnih oblik jim omogočamo izdelavo posebnih oblik po njihovih željah” je še povedal Senekovič.

V Sloveniji je prek Osmium inštituta, ki je edini pooblaščen za distribucijo in neposredno prodajo izdelkov inštituta Osmium-Institut zur Inverkehrbringung und Zertifizierung von Osmium, na voljo celoten portfelj produktov, vključno s produkti po naročilu.

Več informacij: https://osmium-institut.si

Stik
Osmium inštitut
Alen Senekovič, direktor
Telefon: 040 333 303
E-pošta: info@osmium-institut.si
Spletna stran: www.osmium-institut.si

Oglejte si tudi ...

Zasebnost in piškotki
Zasebnost in piškotki
1. O piškotkih
Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

2. Kaj so piškotki?
So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

3. Zakaj so piškotki potrebni?
So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:
za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in stalno izboljšavo spletnih strani
za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)
4. Onemogočenje piškotkov
Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za več informacij o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Chrome
Firefox
Internet Explorer
Opera
Safari
Zavezujemo se, da piškotkov ne bomo uporabljali za zbiranje osebnih podatkov o uporabnikih. Če izklopite piškotke, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.