Scroll Top

Osmium inštitut ponovno prejemnik certifikata zanesljive organizacije

Sporočilo za javnost
Osmium_institut_Slovenija_Zanesljiva_organizacija_2023_kvadrat
Osmium inštitut ponovno prejemnik certifikata zanesljive organizacije

Z veseljem sporočamo, da je Osmium inštitut Slovenija znova prejemnik prestižnega certifikata zanesljive organizacije. Ta certifikat potrjuje, da je naša organizacija s svojim delom med najbolj zaupanja vrednimi v Sloveniji.

Naš cilj je vedno bil in bo še naprej zagotavljanje najvišjih standardov kakovosti in transparentnosti v vseh naših dejavnostih. Prejem tega certifikata je potrditev, da smo na pravi poti, ter nas hkrati motivira, da še naprej stremimo k odličnosti in zaupanju naših strank ter partnerjev.

Hvala vsem za podporo in zaupanje. Skupaj bomo še naprej gradili trdne temelje za prihodnost.

Kratka video predstavitev iz sejma v Seulu

Želite izvedeti več? Za dodatne informacije ali nakup se obrnite na Osmium inštitutDosegljivi smo na telefonski številki 040 333 303 ali preko elektronske pošte info@osmium-institut.si.

Oglejte si tudi ...

Zasebnost in piškotki
Zasebnost in piškotki
1. O piškotkih
Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

2. Kaj so piškotki?
So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

3. Zakaj so piškotki potrebni?
So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:
za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in stalno izboljšavo spletnih strani
za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)
4. Onemogočenje piškotkov
Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za več informacij o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Chrome
Firefox
Internet Explorer
Opera
Safari
Zavezujemo se, da piškotkov ne bomo uporabljali za zbiranje osebnih podatkov o uporabnikih. Če izklopite piškotke, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.