Scroll Top

Padec cene osmija po tehnološkem preboju pri proizvodnji in informacije v zvezi s kompenzacijskimi pošiljkami

Osmium Fork - pomembna novica
osmium-fork-slika-01-1000x600

Danes, 5. 6. 2023, je prišlo do napovedanega »Osmium-Forka«, ki so ga izvedli Osmium inštituti v sodelovanju z Osmium World Councilom, v skladu s specifikacijami in smernicami zapisanimi v ESG (okoljskih, družbenih in upravljalskih) načelih.

T.i. proizvodni fork prinaša znižanje cene za naložbeni kristalni osmij, pri čemer znaša nova cena za gram 1.184,23 €. To predstavlja 34,814-odstotno korekcijo cene. Gre za izjemno pomemben mejnik v šele 10-letni proizvodnji kristalnega osmija in za zelo dobro novico za vse obstoječe, kakor tudi za nove investitorje. Vsi dosedanji lastniki kristalnega osmija, kateri so zavedeni v mednarodni podatkovni bazi (s podatki OIC in OCC, ki so jih prejeli ob nakupu osmija), bodo s strani Osmium inštituta v naslednjih tednih prejeli brezplačno kompenzacijsko pošiljko, katera bo popolnoma izenačila njihovo količino osmija s ceno pred forkom. Tako noben lastnik osmija ne bo utrpel izgube zaradi znižanja cene osmija. Novi investitorji pa bodo osmij kupovali po bistveno nižji ceni kot je bila pred forkom.

Za plemenite kovine je t.i. fork, za razliko od sveta verige blokov in »splita« oz. delitve na delniških trgih, sicer precej neznan. So pa tak razcep v preteklem letu izvedla podjetja Alphabet (Google), Tesla in Amazon.

V okviru današnjega forka bodo vsi trenutni lastniki kristalnega osmija prejeli e-pošto v povezavi z njihovo aktualno zalogo osmija in kompenzacijsko pošiljko. V kolikor ste lastnik osmija in e-pošte najkasneje v 48-ih urah po objavi novice ne boste prejeli, se nujno obrnite na Osmium inštitut Slovenija na telefonski številki 040 333 303 ali preko e-pošte info@osmium-institut.si.

Izvedba forka predstavlja izjemen logistični izziv za Osmium inštitute, saj je potrebno pripraviti in odposlati na tisoče vrednostnih pošiljk po celem svetu. Potrudili se bomo, da pošiljke odpremimo v najkrajšem možnem času, o čemer vas bomo tudi obvestili, hkrati pa vas naprošamo za potrpežljivost, za kar se vam zahvaljujemo.

Postopek kristalizacije je poleg visokotehnološkega procesa čiščenja ključen v proizvodnem procesu osmija. Tehnološki preboj v postopku kristalizacije nam sedaj omogoča, da lahko ob enaki porabi električne energije in komor, v enem ciklu izdelamo diske površine do 9,5 cm (do sedaj le 5,0 cm).

Do podobnega forka najverjetneje več ne bo nikoli prišlo, saj so fizikalne meje s tem premerom dosežene in jih ni mogoče preseči.

Dodatne informacije o proizvodnem forku bodo objavljene na spletni strani in v dokumentaciji ter pogostih vprašanjih (FAQ). Vsi, kateri želite izkoristiti znižanje cene osmija za dodatno naročilo, lahko to storite direktno na spletnem mestu www.buy-osmium.com/si/shop ali se obrnite na nas na telefonsko številko 040 333 303 oz. preko e-poštnega naslova info@osmium-institut.si.

Za vsa naročila in rezervacije na dan forka velja, da jih lahko potrdite z vplačilom do 5. avgusta 2023. Takrat bodo neplačana naročila pobrisana.

Zasebnost in piškotki
Zasebnost in piškotki
1. O piškotkih
Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

2. Kaj so piškotki?
So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

3. Zakaj so piškotki potrebni?
So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:
za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in stalno izboljšavo spletnih strani
za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)
4. Onemogočenje piškotkov
Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za več informacij o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Chrome
Firefox
Internet Explorer
Opera
Safari
Zavezujemo se, da piškotkov ne bomo uporabljali za zbiranje osebnih podatkov o uporabnikih. Če izklopite piškotke, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.