Scroll Top

Novak Đoković fundacija gostila »The Osmium Violin« na katero je zaigral Stefan Milenković

Sporočilo za javnost
KONCERT NA VIOLINI OD OSMIJUMA
Novak Đoković fundacija gostila »The Osmium Violin« na katero je zaigral Stefan Milenković

V okviru promocije izstopajočih kulturnih vrednosti in del iz Srbije ter sveta je Novak Đoković fundacija v soboto, 18. novembra,  organizirala ekskluzivno predstavitev “The Osmium Violin” – najdragocenejše moderne violine na svetu. Na tej prireditvi je nastopil slavni srbski violinist Stefan Milenković. Beograd je tako postal ena izmed svetovnih destinacij, kjer si je bilo mogoče ogledati ta dragocen inštrument.

Violina, ki jo je izdelal avstrijski mojster Edgar Rus, je bila v središču ekskluzivne promocije in je najdražja nova violina na svetu. Milenković je pred izbranimi gosti izvedel poseben koncertni program, vključno s petimi talentiranimi mladimi violinisti. Violina, ki jo je mojster, v italijanski Cremoni, izdeloval kar 32 mesecev, je na svoji mednarodni turneji. Novak Đoković fundacija si prizadeva s takšnimi dogodki poudariti kulturne vrednosti in spodbujati kreativnost.

Foto: Dalibor Danilović

Jelena Đoković, globalna direktorica in soustanoviteljica Novak Đoković fundacije, je izrazila zadovoljstvo z organizacijo dogodka in poudarila pomen predstavitve umetniških vrednosti ter navdihovanje kulturnih ustvarjalcev.

Edgar Russ je predstavil detajle o idejnem in konstrukcijskem projektu ter o samem procesu izdelave te izjemne violine. Russ je poudaril, da je violina izdelana po tradicionalnih principih, a hkrati vključuje estetske elemente, ohranja pa tudi bistvo in funkcionalnost inštrumenta, saj naj bi violina ustvarjala izjemen zvok, ne pa zgolj služila kot okras.

S koncertom in predstavitvijo “The Osmium violine” je Novak Đoković fundacija združila glasbeno umetnost, ročno delo in draguljarstvo, s tem pa dvignila zavedanje o pomembnosti umetnosti ter kulturne dediščine v Srbiji.

Foto: Jadranka Ilić

Po koncertu je Stefan Milenković delil svoje vznemirjenje glede igranja na tej posebni violini, opisal ga je kot umetniški eksperiment, ki združuje več velikih in pomembnih rokodelskih spretnosti, kot so izdelava violine in draguljarstvo. Primerjal je to izkušnjo z vožnjo novih avtomobilov, kjer je potrebno nekaj časa, da se privadiš, pri violini pa je ta proces še bolj kompleksen. Milenković je poudaril, da je Edgar Russ uspešno združil tradicionalne principe gradnje violine z estetskimi elementi, pri tem pa ohranil bistvo in funkcionalnost inštrumenta.

Dogodek je tako predstavljal edinstveno združitev umetnosti, kulture in filantropije, pri čemer je Novak Đoković fundacija še enkrat izrazila svojo zavezanost obogatitvi kulturnega življenja v Srbiji. S tem dogodkom se nadaljuje zgodba te edinstvene violine, ki združuje umetniško ustvarjanje, glasbeni talent ter plemenito poslanstvo Novak Đoković fundacije.

Foto: Claus Comelli

Želite izvedeti več? Za dodatne informacije ali nakup se obrnite na Osmium inštitutDosegljivi smo na telefonski številki 040 333 303 ali preko elektronske pošte info@osmium-institut.si.

Oglejte si tudi ...

Zasebnost in piškotki
Zasebnost in piškotki
1. O piškotkih
Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

2. Kaj so piškotki?
So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

3. Zakaj so piškotki potrebni?
So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:
za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in stalno izboljšavo spletnih strani
za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)
4. Onemogočenje piškotkov
Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za več informacij o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Chrome
Firefox
Internet Explorer
Opera
Safari
Zavezujemo se, da piškotkov ne bomo uporabljali za zbiranje osebnih podatkov o uporabnikih. Če izklopite piškotke, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.