Scroll Top
osmium-institut-slovenija-investicija-osmij-plemenita-kovina-disk-skatlica-nakit
Najredkejša plemenita kovina osmij je naložbena priložnost brez primere

Osmij je plemenita kovina neverjetnega sijaja, ki je izjemno redka, saj je je na našem planetu kar 1.500-krat manj kot zlata in 1.000-krat manj kot diamantov. Leta 2019 so ga po vsem svetu izkopali le okoli 1.000 kg. V preteklosti so osmij uporabljali v industriji, medicini in forenziki. Vrednost in pomen te izredno redke surovine so kmalu odkrili tako vlagatelji kot prodajalci in izdelovalci nakita.

osmium institut slovenija investicija osmij plemenita kovina disk v roki nakit

Dragocenejši od diamantov, redkejši od zlata

V naravi se osmij pojavlja v surovi obliki in je strupen, medtem ko je postopek kristalinizacije omogočil njegovo varno uporabo. V kristalinski obliki je namreč nestrupen in zdravju popolnoma neškodljiv. Zaradi visoke stopnje tališča se je osmij v preteklem stoletju uporabljal za žarilne nitke v žarnicah, v sodobnem času pa ga najdemo v medicinskih vsadkih, umetnih srčnih zaklopkah in srčnih spodbujevalnikih.

Osmij je pravi skrivni adut med plemenitimi kovinami in edinstvena naložbena priložnost, ki je ne smete izpustiti iz rok. Na voljo je tako v obliki nakita kot naložbenih ploščic.

Edinstvena stabilna priložnost sredi nestabilnih razmer

Osmij je med drugim na voljo v obliki čudovitega, prestižnega nakita, ki slovi po svoji eleganci. Draguljarji in izdelovalci nakita so še posebej navdušeni nad t. i. bleščečo odsevno svetlobo osmija, ki po sijaju prekosi celo diamant. Vse večja uporaba osmija pri izdelovanju nakita dodatno zmanjšuje ponudbo osmija na trgu in posledično nenehno viša njegovo ceno.

Postopek kristalinizacije je šele pred petimi leti omogočil trgovanje s kristalinskim osmijem. Od odkritja tega postopka se je cena osmija povečala za kar 85 %. Trenutno je cena enega grama osmija okoli 1.500 evrov. Ker je osmij na našem planetu zelo omejen in ga je po najnovejših ocenah v zemeljski skorji le okoli 44 ton, se zlahka napove trend ponovnega oz. neprestanega povišanja cene.

osmium institut slovenija investicija osmij plemenita kovina diska skatlica mala

Preverljiv izvor in zaupanja vredna investicija

Vsak osmijev izdelek se skenira in shrani v mednarodno bazo podatkov, zaradi česar je mogoče v vsakem trenutku preveriti avtentičnost izdelka. Prav tako osmija ni mogoče pretopiti, kot na primer zlato ali srebro. Ko je izdelek iz osmija narejen, lahko osmij recikliramo le v redkih primerih z zelo zahtevnim postopkom. Obseg globalne ponudbe osmija zato ostaja nespremenjen, kar še dodatno utrjuje ekskluzivnost priložnosti, ki vam je trenutno na dosegu roke. Preberite več in jo izkoristite sedaj!

Želite izvedeti več? Za dodatne informacije ali nakup se obrnite na Osmium inštitutDosegljivi so na telefonski številki 040 333 303 ali prek elektronske pošte info@osmium-institut.si.

Related Posts

Zasebnost in piškotki
Zasebnost in piškotki
1. O piškotkih
Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

2. Kaj so piškotki?
So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

3. Zakaj so piškotki potrebni?
So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:
za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in stalno izboljšavo spletnih strani
za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)
4. Onemogočenje piškotkov
Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za več informacij o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Chrome
Firefox
Internet Explorer
Opera
Safari
Zavezujemo se, da piškotkov ne bomo uporabljali za zbiranje osebnih podatkov o uporabnikih. Če izklopite piškotke, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.