Scroll Top

Osmij – plemenita kovina, ki je doživela preboj

osmium-institut-slovenija-investicija-osmij-plemenita-kovina-o-institutu-investicijski-boks-skatla-jezero
Osmij – plemenita kovina, ki je doživela preboj

Pandemija koronavirusa je sprožila pravo mrzlico nakupovanja plemenitih kovin. Zlato, platina, paladij in srebro so trenutno zelo težko dobavljivi. Po drugi strani pa sloves varnega zatočišča v času negotovosti znova potrjuje zadnja izmed osmih plemenitih kovin na svetu – osmij.

Ravno zdaj, v času negotovosti, so naložbe v plemenite kovine izjemnega pomena, kar so prepoznali številni vlagatelji. Zaradi velike nepredvidljivosti vpliva virusa na finančne trge pa so glavne plemenite kovine, kot je zlato, na voljo le še po pretiranih cenah ali pa sploh niso več dobavljive.

Osmij ob pravem času na pravem mestu

Dragocena plemenita kovina osmij se je na trgu naložbenih priložnosti pojavila šele pred nekaj leti, s koronakrizo pa je pridobila odskočno desko brez primere. Osmij je postal priljubljena izbira za draguljarje, zlatarje in ekskluzivne izdelovalce nakita, ki so ga z razlogom poimenovali kar “diamant prihodnosti”. V nasprotju z običajnimi diamanti se svetloba na osmijevem kristalu ne lomi, ampak odbija, njegov osupljiv modro-srebrno-bel sijaj pa je resnično unikaten čudež narave.

osmium

Več kot sedmica na lotu

Kristalinski osmij je glede na količino razpoložljivosti najredkejša plemenita kovina na zemlji. V primerjavi z zlatom je osmija v zemeljski skorji kar 1.500-krat manj, po drugi strani pa je kristalinski osmij 25-krat bolj dragocen kot zlato. Osmij ima največjo gostoto med vsemi kemijskimi elementi in spojinami, zato ga ni mogoče ponarediti z običajnimi postopki vgradnje ponarejenega jedra.

Le za skrbno izbrane

Na svetovnem trgu je osmij na voljo le strogo izbranim partnerjem in trgovcem. Za uvoz osmija je pristojen regionalni inštitut za trženje in certificiranje osmija v posamezni državi. V Sloveniji je to Osmium inštitut Slovenija, ki tesno sodeluje s krovnim inštitutom v Nemčiji, edinim inštitutom na svetu, pooblaščenim za certificiranje osmija.

osmium institut slovenija investicija osmij plemenita kovina disk v roki jezero

V Osmium inštitutu Slovenija vam zagotavljamo zanesljive storitve, ažurne informacije in strokovno svetovanje, preprost proces naročila, varno in zavarovano dostavo ter diskretnost. Ne zamudite priložnosti, kot je še ni bilo, ter postanite lastnik najplemenitejše med vsemi plemenitimi kovinami.

Želite izvedeti več? Za dodatne informacije ali nakup se obrnite na Osmium inštitutDosegljivi so na telefonski številki 040 333 303 ali prek elektronske pošte info@osmium-institut.si.

Related Posts

Zasebnost in piškotki
Zasebnost in piškotki
1. O piškotkih
Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

2. Kaj so piškotki?
So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

3. Zakaj so piškotki potrebni?
So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:
za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in stalno izboljšavo spletnih strani
za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)
4. Onemogočenje piškotkov
Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za več informacij o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Chrome
Firefox
Internet Explorer
Opera
Safari
Zavezujemo se, da piškotkov ne bomo uporabljali za zbiranje osebnih podatkov o uporabnikih. Če izklopite piškotke, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.